Freonskip
Australian Labradoodles

In Bjusterbaarlik Moai Wûnder!
(een geweldig mooi wonder!)
Week 0 — 12 januari 2013

Wij zijn echt bijzonder trots op de prestatie die Fay volbracht heeft met de worp van maar liefst twaalf (!) puppy’s!
Vol verwondering kunnen we amper onze ogen afhouden van al deze gezonde en prachtige kleine hondjes.
De afgelopen weken konden we heel duidelijk zien dat dit wederom geen klein nestje zou gaan worden. De laatste dagen was Fay zelfs zo dik dat het allemaal wel wat zwaar voor haar werd. Haar loopje werd ‘waggelen’ en het gaan zitten, liggen of opstaan ging ook al niet meer echt soepeltjes.
Voor Fay werd het kortom dan ook tijd dat ze verlost ging worden van haar ‘vrachtje’.
De bevalling zette op 8 januari in met ontsluitingsweeën; Fay wist niet goed waar ze het moest zoeken, was onrustig en aan het einde van de ontsluiting ook misselijk. Herkenbaar.
In de nacht van 9 januari kreeg Fay rond half vier ’s nachts haar eerste pupje. Een bruin reutje van maar liefst 310 gram. Een schitterend gewicht.
Zo’n twaalf uren later én twaalf pups later waren we flink opgelucht dat alles achter de rug was. Alle pups prima op gewicht, allen rond de 300 gram, lekker dik en gezond. Fantastisch gedaan Fay!
Al haar puppy’s zijn bruin; in diverse kleurschakeringen en ook in diverse varianten met al wat ‘ribbeltjes’ in de vacht tot redelijk gladde vachtjes. Omdat dit nogal verwarring geeft, hebben we ze inmiddels gemerkt met verschillende kleuren halsbandjes. Het is belangrijk om de pups vanaf de geboorte te volgen met betrekking tot gewicht en gedrag en daarom moeten we ze goed uit elkaar kunnen houden.
Er zijn acht teefjes en vier reutjes geboren.
Momenteel bestaat hun leventje uit drinken en slapen in een vlotte cyclus achter elkaar door.
Onze zorg richt zich nu voornamelijk op het controleren of alles met de pups goed gaat en op het voeden van Fay die weer aan moet sterken terwijl ze haar twaalf pups voedt. Een hele klus voor Fay en ook voor ons 😉.
Wij genieten enorm van dit Bjusterbaarlik Moai Wûnder en lopen zowat continue naast onze schoenen van trots op ons Byldmoai Famke Fay en zijn inmiddels straalverliefd op al haar twaalf poppies!

Bekijk hier de video’s van week 0: