Freonskip
Australian Labradoodles

Onze honden

Dieuwke

Freonskip’s Dierber Famke Dieuwke
Roepnaam: Dieuwke

Dieuwke is onze jongste telg en komt uit ons eigen Freonskip’s nest. Zij is geboren op 14 februari 2017, Valentijnsdag, een laatste liefdesbaby van Fay en CJ 😉. Dieuwke is werkelijk een plaatje! Ze is een klein beetje kleiner dan haar mama. Ongeveer 46 cm hoog. Ze heeft een schitterende fleecevacht met diverse schakeringen bruin, van chocolate tot parchement. Deze kleur verandert met de seizoenen mee. Haar oogjes sprankelen en zijn van een donker amberkleurig bruin.

Dieuwke is een enthousiaste, blije en vrolijke hond. Ze is een ongelooflijke lieverd! Dieuwke heeft prachtige therapietrekken in haar karakter: het sensitieve, aanvoelen van stemmingen en daar geweldig mooi met aandacht op reageren. En… ze is echt slim! Een aantal van de pupjes van Dieuwke zullen hierdoor ook zeer geschikt zijn om tot hulp- of therapiehond opgeleid te worden.

Registratie nummer Dieuwke ALFA-Europe:

AES-F1903T/C
Fay

Cymbrogi’s Byldmoai Famke Fay
Roepnaam: Fay

Fay is op 10 november 2009 bij Cymbrogi Labradoodles van Angela en Pako Verkoelen geboren. Zij is een dochter van Rudzhi’s Apparition Jasmine en Rutlands Draco. Fay is een kleine medium (47 cm) en heeft een chocolate kleurige, erg gemakkelijk te onderhouden open fleece vacht.

Haar karakter is onvoorstelbaar leuk. Erg blij, lief, enthousiast, intelligent en aandachtig. Een aantal van Fay haar pupjes zijn dan ook ingezet als hulp/therapiehond.

Fay is inmiddels met pensioen. Zij mag in alle aandacht en rust bij ons oud worden. Inmiddels is zij bijna dertien jaar en gelukkig nog goed gezond. We wensen dat ze dat nog heel veel jaren blijft en dat wij van haar mogen genieten!

De naam van Fay zullen we even uitleggen:

  • Cymbrogi is de kennelnaam waar Fay vandaan komt.
  • Byldmoai is Beeldschoon in het Fries.
  • Famke betekend Meisje in het Fries.
  • Fay is een lieve sprookjesachtige naam die de kinderen samen met ons voor haar hebben bedacht.

Registratie nummer Fay ALFA-Europe:

AES-F11002T/C
Koda

Philos Koda A La Argile
Roepnaam: Koda

Koda is uiteraard geen onderdeel van het fokprogramma van Freonskip, immers hij is een kat! Toch hoort hij wel echt bij ons Freonskip’s Team en zal hij een mooie taak hebben bij het socialiseren van de pupjes in de gewenning aan een kat. Daarom krijgt Koda ook een podium op deze pagina.

Onze Philos (betekent Geliefde) Koda (betekent Vriend) is een machtige ex-kater. Deze Siberische Kat met een Cream tabby blotched/white kleur is geboren op 25 oktober 2017 in het hoge noorden van Friesland. In het vroege voorjaar van 2018 mochten wij hem hier thuis verwelkomen. Wat een feest! De honden keken de eerste week vooral heel erg verwonderd naar dit onverschrokken jonge katje die van een andere planeet leek te komen. Na die eerste week leerden ze elkaars taal verstaan en hebben beide partijen elkaar volkomen geaccepteerd. Koda hoort bij de roedel. Hij geeft de honden kopjes, speelt met ze, eet mee uit hun bakken en wandelt een eindje mee met het uitlaten. Koda kan prachtige zweefsprongen maken en klimt met gemak in de hoogste boom om vervolgens uren heel Zen te genieten van het prachtige uitzicht.

Wij ervaren de aanwezigheid van Koda als een waardevolle verrijking van ons gezin. De eigenzinnigheid van Koda is iedere dag weer iets om hartelijk om te kunnen lachen. Koda gaat stoïcijns zijn eigen gang en brengt met zijn rust een soort instant mindfulness in huis. Met als hoogtepunt de heerlijkheid van het knuffelen en onze neus in een spinnend, allergievriendelijk, lijfje kunnen drukken!

Skip

Een eerbetoon aan Wlochata Pasja Skippy Blue Eyes
Roepnaam: Skip

Op 16 maart 2021 hebben we plotseling afscheid moeten nemen van onze lieve vriend Skip. Skip is bijna 12 jaar geworden.

Een dag eerder had hij nog een heerlijk eind gewandeld, samen met Fay en Dieuwke. Genoten van in alle rust en vrijheid kunnen snuffelen en scharrelen door het Friese landschap. Op 16 maart 2021 bleef hij ‘s ochtends liggen. Zijn lichaam was plots volledig gecrasht. We hebben hem los moeten laten.

Onze Skip, de basis van Freonskip. Liefkozend ook wel kneusje of klungel genoemd. Een schoothondje in een groot lichaam. Met een lijf dat hem niet mee zat. Daarom noemden we hem ook vaak Kanjer. Keer op keer krabbelde hij weer op.

Zijn meest passende en grootste geuzennaam was Vriend. Onze lieve Vriend Skip. Ús Freon Skip. Bedankt vriend. Jij hebt ons de hondentaal geleerd, jij hebt ons gespiegeld, jij hebt ons onvoorwaardelijke liefde gegeven. 🙏💞

We koesteren onze herinneringen aan jou. Voor altijd in ons hart!

Dág lieve Skip ❤️