Freonskip
Australian Labradoodles

Met hart en ziel een èchte mem! - Door Dieuwke
Week 2 en 3 — 12 november 2019

Kun je je het voorstellen…? Ik, dartele Dieuwke, ik ben Mem! En ik stroom over van Liefde.

Voel me iedere keer weer verwonderd als ik naar al die kleintjes kijk. Zijn ze allemaal van mij?! Het is net een mooie droom. Ze zijn zó mooi. Ze zijn zó lief. Ze zijn werkelijk fán-tas-tisch! Ik kan er niet genoeg van krijgen.

Wat ik nu zoal doe die eerste weken? Ik voed. Ik poets. Ik eet. Ik drink. Ik scharrel buiten in de tuin. Ik slaap. Ik kijk. En ik verwonder me. En dat herhaald zich. Twaalf keer op een dag. Het maakt me rustig. En geduldig. Zorgzaam ook. Ik voel me ècht mem. Mèt énórme memmen 😜! (Hihi ‘t rebelse meisje zit ook heus nog wel in mij 😎) Gelukkig maar ook. Want mijn negen kleintjes moeten groeien! En dat doen ze. Als kool! Van rond de 200 gram bij de geboorte in dik twee weken naar meer dan een kilo, Wow! Dat maakt me trots.

Meer woorden ga ik er nu ook niet meer aan besteden. Immers: Ik voed. Ik poets. Ik eet en drink. Ik scharrel in de tuin. Ik slaap. Ik kijk naar mijn kroost en blijf me verwonderen. Práchtige kleintjes van me. Ik zorg met hart en ziel voor ze! ❤️

Note van haar vrouwmens Saskia:

Ze zijn inderdaad echt Fán-tas-tisch! Geen woord gelogen van Dieuwke. En ook ik ben compleet verliefd op alle negen kleintjes. Wat een pláátjes… Zo compleet, zo lief, zo zacht. Ook ik blijf me verwonderen.

Toch… even heel eerlijk… Wat ben ik ongelooflijk blij dat die eerste paar weken weer voorbij zijn. Echt. Dit kost me weer een jaar van mijn leven. Het kleine grut is zo ontiegelijk kwetsbaar. Je moet echt continue alert zijn. Check, check, check en nog eens check. Dag en nacht. En dat doe ik. Met veel liefde en met veel zorg. Met hart en ziel. De kleintjes inmiddels gemarkeerd met witte nagellak. Oortje links, oortje rechts, flank links, flank rechts, puntje staart enzovoorts. Zo kunnen we ze uitstekend monitoren. Dieuwke heeft namelijk acht prima werkende tepels en twee die er totaal niet toe doen en niet eens opgemerkt worden door de kleintjes. Dat betekent dat er altijd “eentje geentje” heeft. In de natuur een survival of the fittest. Maar niet bij ons thuis. Hier zorgen wij voor gelijke rechten, voor gelijke voeding, voor evenredige groei. Voor alle negen kleintjes.

Ook is er intensieve zorg voor Dieuwke. Haar eerste week was best pittig. Ze had nog lang last van naweeën en diarree. En daardoor niet willen eten. De kleintjes namen ondertussen wel. Dan gaat het hard. Daarom ook voor haar alle zeilen bijzetten. Bij elke poetsbeurt (de puppy’s plassen en poepen de eerste twee weken alleen als zij ze eerst even poetst) en voeding die zij aan de kleintjes geeft is er ook voor haar in de werpkist vers drinken en allerlei lekkers. De hele dag en nacht door. Gelukkig ging Dieuwke na een week weer heerlijk eten en peuzelt ze nu alles wat ik voorzet met smaak op. En ze eet veel! Een hele zorg minder.

De kleintjes groeien als kool dus. Soms meer dan 100 gram per dag!! Het is echt ongelooflijk. Hun vachtjes glimmen. Ze zijn flink levendig. De oogjes zijn net een beetje open. Ze beginnen wat te horen. De buikjes komen van de vloer. Kortom: Ze doen het echt super!! En dat maakt mij vooral Dankbaar. Ik ben zo’n bevoorrecht mens dat ik dit weer mee mag maken. En dat het goed gaat ook! Dat is allemaal heus niet vanzelfsprekend. Nee, niet zomaar wat. En op het moment dat je je hélemaal lam schrikt van een paar sokken naast je matrasje - daar ligt een slappe pup!!! 😱 en ‘t hart nog minutenlang in de keel hebt, dan weet je: slaaptekort 😎

Daarom pak ik de uurtjes die ik pakken kan. Op allerlei tijden van de dag. Met de wetenschap dat mijn mannen super goed mijn taak overnemen als ik rust. En als ik buitenshuis aan het werk ben is Jelte een volleerd kraamhulp aan Dieuwke’s zijde. Tjeerd neemt vaak de honneurs ’s avonds waar. Het “gewone” leven gaat immers ook door.

Alles is tijdelijk. Ook dit. Heel erg tijdelijk zelfs. De tijd vliegt. En daarom geniet ik, ondanks alle zorg, tot in de kleinste vezels in mijn lijf! Stop mijn neus tussen de puppy’s, snuif de heerlijke geur van hun lijfjes, geef ontelbaar veel kusjes, knuffels en aaitjes. Vertel Dieuwke hoe goed ze het doet en hoe geweldig ze is! En vertel haar ook hoe mooi, lief, zacht en schattig haar kleintjes zijn.

Ja. Met hart en ziel! ❤️

Bekijk hier de video’s van week 2 en 3: