Freonskip
Australian Labradoodles

De puppy’s maken contact
Week 3 — 2 februari 2013

Nu de oogjes en oren van alle puppy’s open zijn kunnen we heel duidelijk contact met ze maken. Het is een genot om zo tussen de kleintjes te zijn en te kijken èn bekeken te worden.
De wankele pootjes worden iedere dag stabieler, hoewel de omrol-techniek gelukkig ook uitstekend werkt.
Vocaal zijn de pups al goed aan het oefenen. De kleine blafjes, grommetjes en grauwtjes klinken, vlak voor en na een voeding, tijdens het stoeien met elkaar, erg schattig.
De werpkist hebben we uitgebreid met een aantal hekjes zodat er een puppyren omheen is ontstaan. De kleintjes hebben zo wat meer ruimte om te ontdekken en te spelen.
Gaandeweg de komende weken zullen we deze puppyren verder uitbouwen, dit grote nest heeft de ruimte nodig!
Inmiddels zijn de eerste aspirant-pup-eigenaren op bezoek geweest.
Wat een féést om te zien hoe de ontmoeting gaat: Een gezonde spanning bij binnenkomst, ongeduld dat eindelijk gesust wordt, verbazing, vertedering, ontroering, het onwerkelijke gevoel dat één van deze puppy’s straks echt eigen gaat worden, een groeiende verliefdheid met een nieuwsgierigheid welke ‘het’ zal gaan worden en tot slot nagenoeg onmogelijk om ze allemaal toch weer los te moeten laten tot de volgende keer… Wat is het toch leuk om dit allemaal mee te mogen beleven!
De puppy’s ruiken momenteel naar vanille.
Sinds gisteren zijn we gestart met de eerste puppypap gemaakt van poeder-kunst-puppy melk (dat ruikt naar vanille) en wat lepels volle kwark. Een paar pups hoefden niet een moment te wennen en begonnen direct vol overgave te lebberen aan de puppytrog, een ander had echt nog geen zin en wilde liever nog gewoon de moederborst. Kwestie van wennen. Prachtig die eigenheid die zich nu al openbaart.
Fay heeft een hele klus met het poetsen van haar pups na zo’n maaltijd. Dit vindt ze overigens geen probleem, ook zij vindt puppypap erg lekker.
De pap zullen we in de loop van de week gaan mengen met geweekte puppybrokjes en dat met de staafmixer door de kwark doen. Zo wennen ze steeds meer aan de voeding waarop ze uiteindelijk groot gaan worden. Ze krijgen nu nog maar één of twee keer daags de puppypap, dit bouwen we langzaam op en zullen we steeds vaker gaan geven tot ze een mooi ritme hebben en de moederborst enkel nog als toetje en troost hoeft worden te geven.
Wat nu ook zeker het vermelden waard is: De pups slapen dóór! Van ongeveer elf of twaalf uur ’s avonds tot ’s ochtends rond een uur of zes. Erg prettig.
Al met al zijn wij, Fay én de pups erg tevreden 😉.

Bekijk hier de video’s van week 3: