Freonskip
Australian Labradoodles

Dit zijn ze dan: ‘De Rollebollekes’
Teddy, Beer, Cooper, Sjors, Joep, Logan, Bowie, Sarai, Puck en Woef!
Week 7 en 8 — 15 januari 2021

Mijn inspiratie voor dit blog zijn de puppy’s natuurlijk, in combinatie met ‘De Snollebollekes’. Ook voor mij nogal verrassend ☺️. Een paar weken geleden zouden ze misschien nog niet eens in mijn gedachten gekomen zijn al zou je me de hint ‘Naar links! Naar rechts!’ gegeven hebben. Maar bij ‘De Slimste Mens’ viel ook ik als een blok voor de sympathieke, slimme, ontwapende en grappige Rob Kemps. En heb ik ineens gigantisch zin in de feesttent! Biertje, vrienden en plezier! Heerlijk. Helaas zullen we daar waarschijnlijk nog wel even op moeten wachten. Maar gelukkig kan ik op dit moment hier thuis m’n hart ophalen aan ‘De Rollebollekes’. Feest in deze tent! Ze sprinten Naar Links! Naar Rechts! Een gekkenboel. Het Dorpsfeest verbleekt naast deze druktemakers😅.

Via WhatsApp stuurde ik een filmpje naar het aanstaande thuisfront van alle pupjes. Een filmpje met tien lief slapende pupjes. Een en al rust. Zelfs mijn stem was slaperig haha. Waarop iemand me fijntjes wees op het feit dat ik naast dit filmpje ook wel wat realiteit mocht gaan rondsturen 😂. Braaf stuurde ik dan ook een filmpje van ‘De Rollebollekes’. En eerlijk… ze waren nog niet eens op z’n ergst 😎.

Onze tien Rollebollekes. Tien kerngezonde kanjers. Ze zien er zó schattig uit. En dat zijn ze ook! Het gaat vaak erg leuk. Tot ze in de achillespees bijten. Hard. Ongenadig met hele scherpe tandjes. Dan had ik ook graag een wollig vachtje gewild. Een stevige oude spijkerbroek, dito sweater en ondoordringbare sloffen helpen, een surrogaat vachtje. Een paar momenten per dag is de ren “betreden op eigen risico”: een Rollebollekes-Puppy-Party. Soms gaat het echt te gek. Zelfs voor Dieuwke. Ze houdt het lang en geduldig met ze vol, maar op een gegeven moment is het klaar. Een grom, een grauw of zelfs gewoon wegwezen uit die losgeslagen bende! Dat is het moment dat ik alles uit de kast haal om ze af te leiden en weer rustiger te krijgen. Een flinke lepel kwark die ze uit tien verschillende bakjes mogen uitlikken, stevige rubberen bijtspeeltjes die ik met heerlijke puppy-startersmousse besmeer, kalfshoefjes, kleine brokjes verstoppen, de groep eventjes scheiden in twee groepen, een wasmand, pannendeksels- ‘gek’ materiaal- neerleggen of een raddraaier even op de arm mee naar buiten nemen. Kauwen, likken, snuffelen, nieuwe luchtjes en geluiden opnemen of een heerlijke massage op de kleine lijfjes… het is allemaal ontspannend en rustgevend. En dat werkt. Dan kunnen we er weer een paar uurtjes tegenaan. Genieten we van zoete slapende pupjes, knuffelen we onszelf slaperig, kunnen we weer rustig in onze keuken scharrelen en spelen we kalm met een paar wakkere pupjes. Tot we ons tiental weer rollebollend door de kamer en keuken zien gaan. Naar Links! Naar Rechts! Feest!😅

Inmiddels is het aftellen voor alle nieuwe gezinnen waar de pupjes naar toe gaan. Er wordt verlangend naar ze uitgekeken! Al heel lang. Ook de pupjes zijn toe aan de volgende fase in hun leven. Ik voel me echt ontzettend verantwoordelijk voor de allerbeste start van die nieuwe fase. Daarom heeft iedereen al een lijvig document in z’n mailbox ontvangen met allerlei adviezen. Huiswerk. Niet iets wat even vluchtig doorgenomen kan worden, maar met dringend advies van mij om het meermaals grondig te lezen en in je op te nemen. Zodat de kans dat de roze wolk met veel gekletter naar beneden valt flink kleiner wordt. En er vanuit een basisrust volop genoten kan worden van alle tien sympathieke, slimme, ontwapende en grappige Rollebollekes.

Deze laatste week is voor mij een lastige. Afscheid nemen is niet mijn sterkste punt. Ik hou van ze. Allemaal. Heel veel. En ik weet dat ze het allemaal ook echt wel moeilijke momenten gaan krijgen, net zoals hun nieuwe families. Iedereen moet weer even resetten, ik ook. Ik weet wat me te wachten staat en wat ik kan doen om hier zo vlot mogelijk doorheen te komen. Ben beschikbaar voor de nazorg en wacht op mijn beurt verlangend op de (p)updates 😇. Dit komt echt goed. Vol vertrouwen en met enorm veel liefde draag ik de pupjes zo dadelijk over. De eerste basis is stevig. Hun nieuwe ‘roedel’ mag straks met volle teugen van ze gaan genieten. Op naar een fijne toekomst samen. En voor altijd in mijn hart! ❤️

Lieve, lieve, lieve Teddy, Beer, Cooper, Sjors, Joep, Logan, Bowie, Sarai, Puck en Woef…
het gaat jullie goed! Dag schatten, Oant sjen! 💞

Bekijk hier de video’s van week 7 en 8: