Freonskip
Australian Labradoodles

Negen… en nog een keer geven!
Dieuwke’s Tiental
Week 1 — 27 november 2020

Zo zit je nog billenknijpend op de bank te wensen dat er geen vroeggeboorte komt -week acht -wacht…, …enkele dagen later hoop je dat Dieuwke asjeblieft vlot van haar vrachtje wordt verlost. De natuur. Het laat zich niet sturen. We mogen er geduldige getuigen van zijn.

Een Friese tegeltjeswijsheid: “Piekerje net, it komt dochs oars”. Maak je niet druk, het loopt toch anders. Kortom, heb maar vertrouwen. Dus geduldig en met vertrouwen, en heus ook de nodige piekers 😅, gingen we de bevalling in.

Na de voorbereidende periode kwam Dieuwke op dag 60 in de ontsluitingsfase. Het ‘grote hijgen’ was begonnen en we maakten weer ettelijke rondjes door de tuin. Even voor het complete beeld: schommelende hond met begeleidster in comfort kleding, op klompen en de attributen zaklamp (om alles in de gaten te houden), schepje (voor de ontlasting) en handdoek (voor je-weet-maar-nooit-of-d’r-een-pup-uitvalt 🙈) onder de arm. Het zijn voor mij bijzondere en ontroerende momenten, daar saampjes in de tuin, werk in uitvoering onder de onmetelijke sterrenhemel. In stilte en met geduld het moment afwachten tot de uitdrijvingsfase gaat starten.

Om half drie in de nacht, 25 november, dag 61, kwam het eerste pupje ter wereld. En hoe mooi de natuur je dan kan laten verrassen… binnen een half uur volgden er nog drie! Vier prachtige pupjes in een record tempo. Alsof je een kurk van een hogedrukfles haalt!

De volgende verrassing was dat er een blond pupje bij zat! Wauw, de blonde voorouder-genen hadden elkaar gevonden. Pupjes vijf, zes, zeven, acht en negen volgden in de daaropvolgende zes uren. Heel voorspoedig. Een zeer vlotte bevalling. Dieuwke was redelijk rustig, sliep een poosje. We aten een lunch, met z’n allen om de werpkist, genietend van al het wonderschone kroost. Dieuwke had net een lekker croissantje met kaas op – verwennen is een must in deze situaties – toen ze weer begon te persen. Ik dacht aan een placenta die nog moest volgen. Het bleek verrassing nummer drie: ‘negen nog een keer geven’, een kerngezond en levendig manneke die Dieuwke er nog even vlot en probleemloos uit wist te krijgen. Onze krachtige dappere Dieuwke heeft ‘t ‘m weer geflikt! Ze heeft haar tiental op de wereld gezet! Acht mooie mannekes, zes bruin en twee blond, en twee prachtige meiden van beide kleuren één! 🙏🍀. Het is een pracht!

We zijn echt hartstikke blij dat alles zo ontspannen en fijn is verlopen. Dieuwke’s tiental doet het geweldig. Dieuwke zelf is een topper, een krachtpatser en een oermoeder.

Ze mag nu bijkomen, wordt uiteraard door en door verwend met allerlei lekkers en kan hier in alle rust bij ons in de woonkamer moederen over haar tiental! Wij staan in dienst van haar en haar kleintjes om alles zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Wat zijn we bevoorrecht om dit weer te mogen beleven op deze manier ❤️.

Bekijk hier de video van week 1: