Freonskip
Australian Labradoodles

Nachtvlog?! Ja joh, leuk 😣
Week 2 — 3 december 2020

“Je kunt wel een ‘nachtvlog’ starten” krijg ik van m’n oudste te horen. Een wat?! Camera in de nacht die laat zien wat ik uitspook? Het moet niet gekker worden. Hou het maar mooi bij schattige plaatjes van zoete pupjes. Niemand die ik een plezier doe met mijn bleke vermoeide kop. Niet dat dat mij zou boeien hoor. Vermoeid en zelfs een tikje slonzig hoort er nu even bij, lekker de boel de boel. Er zijn belangrijker zaken. Pupjes, Dieuwke. Daar draait het om nu. Voeden, slapen. En dat in een continue proces. Zorg dragen dat ieder voldoende krijgt. Goed genoeg groeit, niet achterblijft. Dat Dieuwke genoeg voedingsstoffen en rust krijgt zodat ze alle tien zelf kan blijven voeden. Ik ben d’r maar druk mee.

Blij dat mijn gezin veel thuis is nu. (Al gun ik ze eigenlijk anders…) Team Freonskip 💪👊🙌. Zij zorgen vooral nu voor Skip en Fay – die overigens heel relaxed al zo nu en dan een kijkje over de rand van de werpkist komen nemen - team Freonskip gaat wandelen met ze en doen hand en spandiensten in het huishouden. Ook passen ze op de pupjes en Dieuwke als ik even boven wat slaap ga bijtanken. 🙏 Goud!

Ja die nachten… oeff. Overdag denk ik inmiddels geregeld: “Als ze nu ‘s nachts ook even zo lekker doorslapen…” Maar dan begint het gespook. Meestal na twaalven 😒. Dieuwke is ‘s nachts wat onrustiger. Alerter misschien? Hormonen die even aan de haal gaan? Dan wil ze maar naar buiten. Soms treffen we een magisch mooie nacht met een volle maan en lichte vorst, mijn gedachten kalm en filosofisch mijmerend. Soms ook een druilerige regenachtige waarin ik alleen maar pinnig denk: ‘schiet es op!’. In die nachten wil ze het liefst even voluit graven in de zwarte modder, in de fijne borders, onder struiken en heggen. Heerlijke zwarte poten. Die ik in het holst van de nacht weer sta te poetsen in de bijkeuken. Mooie vlogtaferelen ja. Ik bespaar ze jullie. Het komt erop neer dat deze eerste week de nachtrust ronduit bagger is, net als de poten van Dieuwke. Gelukkig is het van korte duur… 😲 Ohnee… het is maar van korte duur!!! Ik moet genieten, puppylucht snuiven! De eerste week is alweer voorbij.

De pupjes, de allerschattigste kleintjes, groeien waar je bij bent. Gemiddeld zo’n 40 tot 50 gram per dag! Dieuwke geeft room! De kleintjes hebben gekleurde bandjes om gekregen, niet omdat het zo lief staat – wat het wel doet - maar omdat ik ze dan goed kan monitoren. Wie moet vandaag de beste borst?

Ze zitten nu nog in de neonatale fase. Wat betekent dat ze vooral groeien, nog niets zien of horen en alles doen vanuit hun tast- en reukzin. Deze periode is Rust het belangrijkste. Dus ook al zijn we lekker druk met de puppy’s en met Dieuwke, verder heerst hier Rust. Een vrijwillige quarantaine waarin we vermoeid (en een beetje slonzig 😅) genieten in onze puppybubbel. De volgende fase dient zich razendsnel aan. Iets betere nachten in het vooruitzicht. Geen gevlog, ik ga gauw weer even fijn m’n neus tussen de kleintjes steken, heerlijk… 🥰

Bekijk hier de video’s van week 2: