Freonskip
Australian Labradoodles

Dit zijn ze dan:
Max, Yaika, Sil, Toos, Berber, Skip, Jeske, Freek, Twiske, Puck en nóg een Puck!
Week 5 — 17 februari 2013

Afgelopen week is weer omgevlógen.
De socialisatie gaat op een vanzelfsprekende wijze door. We merken dat de puppy’s nieuwsgierig zijn en behoefte krijgen om op ontdekkingstocht te gaan. Heel goed.
Daarom is de vloerbedekking weer van zolder gehaald en hebben we hun leefruimte uitgebreid met de keuken. Meerder keren per dag sluiten we de ruimte af met hekjes en is het féést met al die ronddartelende puppy’s.
We maken de ruimte aantrekkelijk met verschillende dingen om te ontdekken, vreemde bakjes en voorwerpen, een opwind autootje, allemaal gekke dingen waar de pups veilig mee kunnen spelen en op mogen kauwen. Want dat kauwen doen ze nog heel graag! En om de pootjes, oortjes en staartjes van de ‘brusjes’ te ontzien zijn er bijtringen en knuffels in overvloed.
Voor Fay een hele klus om al die brutale kleintjes op hun plek te zetten. Want: mamma in de buurt is ook altijd melk in de buurt en dan is “Happen naar Tepel” een erg leuk spel… Fay heeft nu absoluut geen zin meer om vaak te voeden, elf hongerige welpjes is zo’n beetje een aanslag! Ze doseert het zelf, gromt de puppy’s weg als het nog geen tijd is en zit nu nog op zo’n vier maal borstvoeding per dag.
De andere voeding bestaat nog steeds uit puppypap; geweekte brokjes met kwark. Maar ook verse harde puppybrokjes vinden ze nu erg interessant om op te knabbelen met hun nieuwe tandjes. Heerlijk! Nu ze soms al de gewone brokjes eten, leren we ze ook om water te drinken. Dit lukt ze al heel goed. Kortom, de ontwikkeling is bijna niet bij te houden.
De puppy’s zijn alweer enorm gegroeid. Het lijkt soms zelfs zó te zijn dat als ’s ochtends de dag begint we een paar maal heel goed moeten kijken omdat ze ’s nachts zichtbaar groter geworden zijn 😉.
We zijn nu vooral heel druk met veel poetsen en poepruimen om ons huis een beetje normaal leefbaar te houden. Want als er in de woonkamer door elf puppy’s geplast en ontlast wordt kun je je misschien een voorstelling maken hoe dat kan ruiken… 😋.
Overuren dus voor de wasmachine, liters schoonmaakmiddel en vele rollen toiletpapier. Het hoort er allemaal bij.
En we doen het met liefde, want dit kleine grut is onweerstaanbaar!
Vandaag (zondag) hebben we knopen doorgehakt en alle besluiten kunnen nemen wat betreft de plaatsing van de puppy’s.
Iedere nieuwe eigenaar is op bezoek geweest en heeft met de pups kennis kunnen maken.
Alle kleintjes hebben nu heel duidelijk een eigenheid ontwikkeld die ons voldoende informatie geeft om de puppy’s bij hun juiste thuis te kunnen plaatsen.
Bij het plaatsen hebben we al onze observaties en ook zeker onze intuïtie gebruikt. Als het gevoel klopt, zowel van ons alsook van de nieuwe eigenaren, dan is het goed.
Wij zijn overtuigd dat er bij alle elf sprake is van een “Gouden Match”. Heel bijzonder, heel waardevol.
Ieder puppy, zal echt een heel fijn en liefdevol nieuw thuis gaan krijgen.
Gelukkig (voor ons) duurt het nog (bijna) drie weken!!! 😉.
Nu we weten waar de puppy’s terecht komen hebben ze ook een persoonlijke naam gekregen. Hier hebben de ‘baasjes’ al een poosje op mogen broeden.
Bij deze willen wij jullie dan ook voorstellen aan:

Max, Yaika, Sil, Toos, Berber, Skip, Jeske, Freek, Twiske, Puck en Puck!

Bekijk hier de video’s van week 5: