Freonskip
Australian Labradoodles

Een vriend is iemand die je de weg wijst
en een eindje met je meeloopt…
Week 7 & 8 en verder — 3 april 2015

Ken je dat gevoel? Dat je even stilstaat en denkt: Jeetje, waar zijn we ook al weer gebleven…
Daarom blik ik met deze tekst even terug op een paar hectische weken met ‘onze’ elf prachtige en lieve puppy’s/wilde welpjes. En kijk ik naar hoe het nu met ze gaat in hun nieuwe leefomgeving. En natuurlijk hopen we ook in de toekomst zo nu en dan nog een eindje te mogen oplopen 😉.
Vriendschap. Freonskip. We voelen een vriendschappelijke verbondenheid door de kleine hummeltjes.

Week 7 en 8 waren weken waarin er veel gebeurde. De puppy’s groeiden als kool en mochten allerlei dingen ontdekken. Geluiden, materialen, naar buiten, autorijden…
Ook zijn ze ‘geholpen’ zoals dat heet. Een nogal controversieel dingetje. Dit zouden we uiteraard nooit laten doen als we maar enigszins zouden weten dat het negatieve gevolgen zou hebben. We doen dit daarom vol overtuiging, juist ter bescherming van vele honden die anders ten prooi zouden kunnen vallen aan zogenaamde broodfok. En wat dan ten koste zou gaan aan degenen die midden in een therapiesituatie zitten en waar tevens sprake is van een allergie.
Dat deze lieve en intelligente honden populair zijn hoef ik niet meer uit te leggen. Daarom dus.
De operatie verliep, zoals verwacht, zeer voorspoedig en zonder enkel probleem. Dezelfde dag waren alle pups alweer dartel aan het spelen. Het herstel bij de puppy’s gaat wonderbaarlijk snel.
Het spel van de puppy’s ging d’r zo nu en dan heftig aan toe. Met z’n elven ravotten, uitproberen, onderspit delven en winnen gingen hand in hand. Fay had haar poten vol aan het opvoeden. Wat een levenslessen voor de pups!
Heel natuurlijk regelde Fay zèlf het afbouwen van de borstvoeding. Wat heerlijk dat de puppy’s een geweldig start hebben gehad met wel meer dan zeven weken voeding van Fay. Goed voor de weerstand!

En toen was het zover. De puppy’s gingen stuk voor stuk naar hun nieuwe thuis. Verdeeld over vijf dagen vlogen alle elf puppy’s uit het nest.
…Poeh, niet gemakkelijk. Hoewel Fay genoten heeft van de laatste drie pupjes die zij heel eenvoudig onder controle kon houden. Knuffelen, spelen en stoeien, Fay was er nagenoeg de hele tijd bij. We konden zien dat zij, en ook de puppy’s, daarvan genoten! Een lust voor het oog. Quality time pur sang. Mooi om het zo af te kunnen bouwen.
Er is menig traantje weggepinkt op de oprit, of eventjes later stiekem in de gang…
Maar het is goed zo. Ieder pupje is liefdevol verwelkomd door hun nieuwe eigenaren. Wat werd er naar ze uitgekeken! En wat is iedereen blij met hun nieuwe gezinslid.

Toch is daar dan ook weer de realiteit. Want zo’n pupje in huis lijkt een prachtig knuffelig speeltje, tè schattig en zo lief. Maar heeft óók vlijmscherpe tandjes die hij of zij graag gebruikt! En daar heeft ‘ie ook goed mee kunnen oefenen met z’n elf broertjes en zusjes. Ach en natuurlijk is hij ook lief, en schattig, en knuffelig. Maar op z’n tijd is het even ‘feest’ tralala… Deze fase is letterlijk even doorbijten dus. Veel geduld en liefde is nodig bij de opvoeding van een pup.
Alle tips en adviezen zullen nu uit de kast gehaald worden. En echt, het komt goed!

Nu, een dikke week later, krijgen we gelukkig alweer veel positieve berichten.
Het bijten wordt al veel minder, de eerste commando’s worden al opgevolgd, de pups slapen al nagenoeg door en zijn ook al nagenoeg zindelijk. Lyrische mailtjes over de liefste, slimste, mooiste, fantastische puppy’s ter wereld! Berichten die ons heel gelukkig maken!

En ja, nu zijn wij degenen die hier met z’n allen rondom de computer staan bij een doorgestuurde foto of filmpje 😉 De rollen omgedraaid. Zoals het hoort.
Het is loslaten, maar we blijven verbonden, in vriendschap!

We zijn vol vertrouwen dat Bo, Oscar, Otto, Caitlin, Beau, Keli, Ebben, Jelle, Sinne, Cooper en Coco voor alle nieuwe eigenaren veel geluk gaat brengen. De sleutel hiervoor ligt in Liefde, Aandacht en Plezier!

Lieve Coco, Cooper, Sinne, Jelle, Ebben, Keli, Beau, Caitlin, Otto, Oscar en Bo: Het gaat jullie goed!
Oant sjen (tot ziens) en een dikke knuffel van Freonskip.

Bekijk hier de video’s van week 7 & 8 en verder: