Freonskip
Australian Labradoodles

Vol levenslust op ontdekkingstocht
Week 6 — 14 maart 2015

Het gaat hard! … héél hard!
Als ware wervelwinden bestormen de puppy’s nieuw terrein. Een open blik, hoge pootjes en een gekruld staartje laten zien dat de puppy’s met veel plezier de wereld aan het ontdekken zijn. Met een waggelend kontje, aarzelend op iets nieuws afstappen om vervolgens huppelend of met een sprint verder te gaan. Een uitdagend blafje of zelfs een échte woef. Wat een levenslust!

Ontdekking nr. 1:
Inmiddels hebben we de puppy’s meer ruimte gegeven om te kunnen spelen en stoeien, rennen en huppelen. Onze keuken is nu voor ons een hindernisbaan, welke wij met voorzichtige schreden doorkruisen. Tijdens onze tocht zo nu en dan belaagd door blije, enthousiaste hondjes met zachte vachtjes en scherpe tandjes. Dol op veters zijn ze. En ook een wapperende pyjamabroek is onweerstaanbaar. Negeren, weglopen en het spel onderbreken… tot het te gek gaat en we toch even moeten corrigeren. Even de pup loshalen, en rustig ‘nee’ zeggen. Vervolgens helpt afleiden meestal goed. Onze huid is iets gevoeliger dan de vachtjes van broers en zussen. Hoewel ook daar geregeld een luide piep vrijkomt bij het spelen. Waardevolle lessen.
Fay is ook goud waard bij het opvoeden van haar brutale kroost. Als zij het puppydomein betreed dan wordt ze bestormd door pups die happen naar haar tepels. Ongeveer twee maal per dag laat ze de puppy’s nog even genieten van haar moedermelk. Voor de rest mogen ze daar niet meer aankomen. Beduusde puppy’s zijn het gevolg van een grommende Fay. De brutaaltjes die toch opnieuw pogingen wagen worden op een gegeven moment op hun rug gelegd door Fay. Een les in overgave. Het is geweldig om te zien hoe Fay de opvoeding regelt. Ze is echt een super moeder.

Ontdekking nr. 2:
Naast de borstvoeding hebben ze inmiddels ook geleerd hoe ze brokjes moeten eten en water moeten drinken. Gewoon mamma Fay nadoen. De geweekte brokjes in kwark blijven steeds vaker staan. Reuze interessant, die echte brokjes knabbelen.

Ontdekking nr. 3:
De buitenwereld in. Eerst op de arm, neusje in de wind. En sinds een paar dagen huppelen ze, ook weer blij, met Fay mee naar buiten. De bijkeukendeur blijkt magisch. Immers het portaal naar buiten! Het is soms een hele klus om alle pups veilig op hun plek te houden. En meer dan twee ‘losse’ puppy’s buiten is ook niet geschikt. We moeten ze immers goed in de gaten kunnen houden. Alles gaat hun bekkie in. Takjes, steentjes, sneeuwklokjes! Er is van alles wat een potentieel gevaar in zich heeft en de pups kunnen daarom geen seconde uit het oog gehouden worden. Maal elf is dat een behoorlijke onderneming en het is dan ook een weldadige rust als ze allemaal weer liggen te slapen in de puppyren.

Ontdekking nr. 4:
Het puppytuigje is een lastig ding…, vinden de puppy’s. Wat moet dat ding om mijn lijf?! Ook wennen dus.

Ontdekking nr. 5:
Veel geluiden. En nog meer geluiden. Fijn dat er apps bestaan die allerlei geks kunnen laten horen. Verder maken we hier in huis eigenlijk ook best veel lawaai. De stofzuiger is een beetje spannend, maar we doen gewoon stoïcijns ons werk, de pups wennen wel.

Ontdekking nr. 6:
Een dierenarts die ze onderzoekt en een prik geeft. Gelukkig is de dierenarts erg lief en is het prikje binnen een paar seconden vergeten.
De pups zijn overigens allemaal kerngezond!

Ontdekking nr. 7:
Er wordt een naam naar me geroepen…!
We noemen ze Bo, Oscar, Jelle, Otto, Cooper, Ebben, Sinne, Caitlin, Beau, Keli en Coco. Prachtige namen die perfect passen bij iedere pup.

Het gaat hard! …Héél hard!
Eigenlijk worden we hier al bijna weemoedig bij het vooruitzicht dat de puppy’s nog maar heel eventjes bij ons zijn. Maar wat een heerlijke wetenschap is het dat iedere pup een liefdevol thuis krijgt. De nieuwe baasjes kunnen bijna niet wachten tot ze hun lieve hondje mee kunnen nemen.
Tot die tijd zullen wij Coco, Keli, Beau, Caitlin, Sinne, Ebben, Cooper, Otto, Jelle, Oscar en Bo nog even flink knuffelen en uiteraard ook nog heel goed voor ze zorgen!

Bekijk hier de video’s van week 6: