Freonskip
Australian Labradoodles

Hallo wereld…!
Week 3 — 7 maart 2017

Kennen jullie dat liedje van Kinderen voor Kinderen? Wij zijn al een poos uit die fase, maar dit liedje is blijven hangen en spookt deze week door mijn hoofd: “Hallo Wereld!”. Een vrolijk liedje vol levenslust. Als ik naar de puppy’s kijk dan lijkt het alsof dat liedje voor hun geschreven is.

Acht pupjes die op ontdekkingsreis gaan. Oogjes open. Verwonderd om zich heen kijken. Elkaar ontdekken. Een vreugdeblafje en met een hupje naar elkaar toe springen om lekker op elkaar om te ‘bijten’. Nu nog onschuldig en zacht. Maar ojee, nog heel even en dan zijn de tandjes scherp en pijnlijk. Die zijn al aan het doorkomen…! Dan komen de onvermijdelijke, leerzame, pijnlijke levenslessen voor de kleintjes.

De pupjes slapen nog veel. Fay geeft nog steeds om de twee tot drie uur voeding. We merken dat het nu erg veel van haar vergt en dus zijn we heel erg bezig om juist ook Fay te voeden. Dag en nacht, tijdens en na iedere voeding. Veel – heel veel — jonge kaas, Griekse yoghurt, puppybrokjes met blikjes puppymousse (lijkt wel paté!) en geregeld lekker vers vlees. Fay is een productiebedrijfje dat alles direct weer omzet in moedermelk. De kleintjes worden er groot van. Soms slapen de pupjes zelfs nog en zijn nog tevreden, maar wil Fay toch graag voeden en haar productie lossen. Zij zal dit zelf in de komende weken heel natuurlijk gaan afbouwen.

Als de pupjes wakker worden dan wordt er eerst uitgebreid gegaapt, gerekt en gestrekt en gaan ze om zich heen zitten kijken en wordt er een beetje gespeeld met elkaar. Op het moment dat Fay haar snuit laat zien is er een korte periode van chaos. Melk!!! Fay ruimt eerst kalm wat plasjes op en laat de kleintjes rustig achter zich aan hobbelen. Soms heeft er al eentje een tepel te pakken, maar moeders wil er nu nog even rustig bij liggen dus stapt Fay onverbiddelijk weg, …plop!!

Als dan alle acht opgelucht klokkend aan moeders borst liggen is het werkelijk rustgevend, echt daar worden we zelf ook super ontspannen van 😄. Na een paar minuten is de voeding klaar en begint het grote genieten voor Fay. Ze geeft ieder pupje een poetsbeurt. Sommige pupjes komen bij haar kop spelen en krijgen een lik over hun snuitjes, anderen liggen nog lekker na te sabbelen aan een speen. Het is echt ontroerend schattig. Na een poosje zijn alle pupjes of weer rustig in slaap gevallen of wordt er nog eventjes verder gespeeld. Dat is het moment dat Fay het welletjes vindt en weer de werpkist uit springt. Op zoek naar een koel plekje om zelf even bij te tanken.

Wat ook prachtig is om te zien zijn de reacties van onze jeugd op deze onweerstaanbaar schattige kleintjes! Ze zijn alle drie zeer geregeld in de werpkist te vinden. Bedolven onder de pupjes. Er wordt uitgebreid geknuffeld, genoten en bewonderd. Prachtige ervaring. Voor hun, maar ook zeker voor ons als ouders om je grote kinders zo teder en lief met die ieniemienie-hondjes te zien omgaan! Socialisatie voor pup en mens 😉. Erg waardevol.

Bekijk hier de video’s van week 3: