Freonskip
Australian Labradoodles

Héle lieve wolfjes… euh, welpjes!
Week 6 — 18 februari 2012

Wat zijn ze schattig… stuk voor stuk aandoenlijk en zó lief!
Maar tjonge jonge, wat kunnen ze ook lekker tekeer gaan, als waren het kleine 'wolfjes'!😄
Stoeien met de knuffels, een stuk kleed, een oor, een poot, of gewoon een heel nestgenoot. 'Uitproberen' is het motto van deze week.
En als mamma Fay even komt voeden is er een stormloop van hongerige "welpjes" die haar verwelkomen. Fay moet haar vier poten stevig op de grond plaatsen wil ze zich staande kunnen houden bij al dit enthousiasme. Liggend voeden is een gepasseerd station, simpelweg onmogelijk met negen grote pups.
Het voeden wordt door Fay al aardig afgebouwd, de puppy’s krijgen nu vier maal daags geweekte brokjes met kwark en als "tussendoortje" nog even de borst. Fijn voor Fay, kan ze weer een beetje bijkomen.
Deze week zijn alle pups bekeken door de dierenarts en gezond verklaard. Zij heeft de hondjes ook ingeënt, gechipt en geswapt. Het swappen is om een DNA profiel te kunnen maken, die straks bij ALFA-Europe geregistreerd gaat worden. De puppy’s hebben deze hele organisatie uitstekend doorstaan, gelukkig.
Ondertussen breiden we stukje bij beetje de ervaringen uit die goed zijn voor de puppy’s. Allemaal zijn ze deze week heel eventjes op de arm mee naar buiten geweest. We hebben gemerkt dat ze dit zowel interessant als ook indrukwekkend vinden.
Ook hebben we op de iPad een app geïnstalleerd met allerlei geluiden die we de hondjes zo nu en dan laten horen: een claxon, een koe, een kat, onweer, vuurwerk, een huilende baby, telefoongerinkel — we kunnen het zo gek niet bedenken. De pups worden er niet warm of koud van!
Verder krijgen ze elke dag bij het verschonen van de werpkist en de puppyren even de ruimte van de keuken en een deel van de kamer. We schermen dit gebied af met hekjes en leggen dan vloerbedekking op de gladde vloer. Een veilige ruimte waarin ze even heerlijk kunnen rennen, ravotten en spelen in de ballentent en op ontdekkingsreis gaan. Hierbij is het belangrijk te bewaken dat de puppy’s niet tè vermoeid raken, hun grens kunnen ze zelf nog niet goed aangeven. Zij gaan wel door. Als alles dan weer lekker fris en schoon is zijn de puppy’s ook alweer flink moe en vallen daarna vlot heerlijk in slaap.
Het is volop genieten van deze lieve schatten.

Wy binne tige wiis my dizze healwize puppy’s!
(Wij zijn heel blij met deze uitgelaten puppy’s!)

Bekijk hier de video’s van week 6: