Freonskip
Australian Labradoodles

It giet troch! (het gaat door!)
Week 5 — 10 februari 2012

Nou ja… oké… oké… die elfstedentocht niet dan hè… 😞
Maar alle negen puppy’s… die gaan wèl door!!
Het blijft fascinerend om iedere dag de ontwikkeling van de kleintjes door te zien gaan.
Ze zijn al hun vaardigheden volop aan het oefenen: huppelen, een sprintje trekken, springen, stoeien, dartelen, woefjes, blafjes, grommetjes en grauwtjes — alles komt aan bod.
Zo nu en dan worden de vlijmscherpe kersverse melktandjes uitgeprobeerd op een broertje of zusje, waarna protest volgt òf het spel simpelweg gestaakt wordt. Al doende leren ze de gedragsregels van het hond-zijn.
We kunnen echt merken dat alle puppy’s lekker in hun vel zitten. Ze zijn vrolijk, speels, eten, drinken, poepen, plassen én slapen goed.
Wat wil je nog meer…
Alle nieuwe baasjes van de puppy’s zijn nu op bezoek geweest. Ieder weet nu welk hondje ze gaan krijgen. Alle hondjes hebben nu ook een prachtige, passende naam gekregen van hun nieuwe baasjes.
De socialisatie is nu volop gaande, alles waar de pups nu aan gewend raken, is straks de normaalste zaak van de wereld voor ze. Ze komen in contact met véél mensen: jong, puber, volwassen of (iets 😉) ouder, met of zonder bril, baard, beugel of haar, blond of donker, met schelle of donkere stem, alles passeert hier de revue.
Ook wat betreft geluiden raken ze aan van alles en nog wat gewend. De puppy’s staan centraal bij ons in huis, dus alle geluiden die bij een (druk) huishouden horen komen bij ze binnen. Een fluitketel die fluit, de deurbel, de televisie (met de gèkste geluiden), gelach èn geruzie, een pannendeksel dat valt, de stofzuiger, de lego-bak die op z'n kop gezet wordt…
Fay vindt het allemaal normaal, wij ook en dus de puppy’s óók.
Kortom: deze hondjes worden super sociaal!
De komende weken zullen we hier, uiteraard goed gedoseerd, nog meer prikkels en belevenissen aan toe gaan voegen.
Deze inprentingsfase is de basis voor de rest van hun leven. Een belangrijke taak voor ons dus, die straks overgenomen wordt door de nieuwe eigenaar van de pup.
Ze moeten echter nog éventjes geduld hebben, nog maar drie weken…

Bekijk hier de video’s van week 5: