Freonskip
Australian Labradoodles

Léven in de brouwerij
Week 4 — 2 februari 2012

Vier weken zijn de puppy’s nu alweer. Wat gaat dit allemaal snel.
Stevig op hun pootjes verkennen ze de wereld stap voor stap steeds een beetje verder. De werpkist hebben we uitgebouwd met een puppyren. Een plek om te spelen, te ontdekken en te stoeien. We merken dat ze zich in hun werpkist terug trekken om te slapen en te drinken bij Fay.
Zodra ze wakker worden trekken ze vervolgens een sprintje naar "buiten" voor een grote en een kleine boodschap. Het poep-ruimen hoort nu óók tot de geneugten van de dagelijkse bezigheden als "kraamverzorgende".
De melktandjes zijn inmiddels flink aan het doorkomen, en we hebben soms de indruk dat ze hier allemaal wel eens een dagje "pieperig" van zijn. Even lekker kauwen op een knuffel helpt!
Alle vachtjes beginnen al mooi te groeien, een belofte voor de toekomst.
Ook hun staartjes leren al de hondentaal, zodra ze Fay of een van ons zien wordt er soms al gekwistpelt tot grote vreugde van ieder hier.
Ook hebben ze kennis gemaakt met Skip. De geur is hen al zo vertrouwd dat de puppy’s het niet bijster bijzonder vinden. Skip vindt ze daarentegen heel interessant, maar óók indrukwekkend. Hij zoekt ze niet op, snuffelt hooguit — en passant — even door de ren met een van de pupjes. Skip heeft zijn vrijheid in huis helemaal terug. Fijn!
Lekker onbevangen speelt iedereen in/op/over/naast de speeltunnel. Deze tunnel knispert lekker en op een drafje er door heen is leuk…!
De "lift-oefeningen" i.m.v. wagenziekte doen we trouw, de hondjes vinden het allemaal wel best.
We zijn al tot de conclusie gekomen dat de combinatie van Fay en Joey wel écht hele prettige en prachtige puppy’s heeft opgeleverd 😉

Bekijk hier de video’s van week 4: