Freonskip
Australian Labradoodles

Het worden al èchte hondjes!
Week 3 — 27 januari 2012

Alle negen puppy’s houden het tempo er flink in wat betreft de groei en ontwikkeling. Parmantig wandelen ze door de werpkist als ze wakker zijn. Soms rollen de pups ook nog wel eens om, maar het wordt steeds stabieler.
De planken zijn uit de werpkist gehaald. Zo stoten ze hun koppie niet en hebben ze meer ruimte.
De kleintjes beginnen nu ook met elkaar te stoeien en proberen daarbij alle geluidjes uit die ze in zich hebben. We hebben nu wat speeltjes in de werpkist gelegd, je ziet de interesse hiervoor groeien.
De puppy’s slapen nu nog veel. Op het moment dat er ééntje wakker wordt, steekt die de rest aan en is het binnen no time een drukte van belang in het nest. De bedoeling is dan dat Fay moet komen voor voeding, de puppy’s hebben dan grote trek en dat maken ze dan ook luidkeels duidelijk!
Sinds een paar dagen krijgen ze een beetje kwark. Ze smullen ervan! Vanmorgen hebben ze voor het eerst 'puppy-pap' geproeft: Geweekte puppybrokjes gemengd met kwark, fijngemalen met de staafmixer. Hierbij werden de verschillende karaktertjes ook weer even getoond. Waar de een doodgemoedereerd heerlijk begint te peuzelen heeft de ander zoiets van "oeh… geef mij maar de borst".
We zijn begonnen met de dagelijkse middenrif oefeningen. Dit gaan we twee weken lang doen, zodat de kans op wagenziekte een stuk minder wordt.
Iedere avond tovert Saskia het matras in de woonkamer te voorschijn, om nog steeds trouw bij de puppy’s de wacht te houden. Dit zal in de loop van de komende weken niet meer nodig zijn.
Het bezoek van de aanstaande baasjes begint nu ook op gang te komen. Voor ons prachtig en soms zelfs ontroerend om te zien hoe blij en lief iedereen reageert op alle negen puppy’s.
Wat een voorrecht en geluk om een prille liefde te zien opbloeien!

Bekijk hier de video’s van week 3: