Freonskip
Australian Labradoodles

It's a beautiful day…
…and no-one's gonna stop me now…
Week 2 — 19 januari 2012

Vol verwondering beleven wij de razendsnelle ontwikkeling van de puppy’s. Waren ze vorige week nog als weerloze wezentjes alleen maar aan het drinken bij Fay, nu hebben ze hun pootjes ontdekt en komt het buikje al van de vloer.
Ze hoeven Fay maar te ruiken of er wordt een sprintje getrokken in haar richting. Als je zó groeit heb je natuurlijk ook continue trek!
De oogjes gaan nu zo langzamerhand open en je merkt dat de koppies omhoog gaan en dat ze voorzichtig gaan "kijken". Veel zien ze nu nog niet.
Ook het gehoor zal zich nu steeds meer gaan ontwikkelen.
Alle negen puppy’s zijn heel tevreden en heel relaxed. Ze hebben een prettig ritme te pakken, om de twee uren melden ze zich stipt.
Fay is uitstekend hersteld van de zwangerschap en bevalling. Ze huppelt vrolijk en allert door huis. Als haar kleintjes een kik geven loopt ze vlug even naar de werpkist om te kijken of alles naar wens gaat. Ze voelt feilloos aan wanneer er serieus iets (melk!) van haar geëist wordt. Zorgzaam voedt en wast ze ze dan allemaal.
De puppy’s zijn inmiddels volgens schema voor de eerste keer ontwormd.
Als alle puppy’s goed de oogjes open hebben en ze allemaal stevig op hun pootjes staan zullen we ze laten kennismaken met "Oom" Skip.
Skip reageert nu amper op het gepiep en gewauwel van dit jonge leven. Soms kijkt hij 'es nieuwsgierig op, maar vindt het verder allemaal wel best. Natuurlijk krijgt Skip óók zijn aandacht, we vergeten hem niet in deze periode!
Voor ons allen is het iedere dag genieten van deze kleine wondertjes op pootjes.
Wat een mooie belevenis!

Bekijk hier de video’s van week 2: