Freonskip
Australian Labradoodles

Poppies van puppy’s!
Week 1 — 12 januari 2012

Het is werkelijk hartverwarmend als we naar deze lieve, kleine puppy’s kijken. Hier krijgen we echt nooit genoeg van! Wàt een poppies…
De puppy’s groeien als kool, hun gewicht is nu ongeveer verdubbeld. Ze zijn stuk voor stuk levendig en heel tevreden.
We merken dat ze nu niet continue bij Fay "tanken", maar dat ze zichzelf vlot vol drinken en vervolgens heerlijk gaan liggen slapen. Fay neemt zo nu en dan ook tijd voor zichzelf en gunt zichzelf dan een moment van rust buiten de werpkist. Even tijd voor een begroeting met Skip, een uitgebreide wasbeurt, een rondje tuin en natuurlijk lekker eten.
Het eten wordt haar overigens ook nog steeds in de werpkist aangeboden, óók 's nachts! Ze moet tenslotte wèl negen puppy’s voeden. Fay wordt dan ook door en door verwend, dat zal na de acht weken weer een klus worden om weer naar "normale" waarden te brengen…
Bij alle puppy’s zijn de nageltjes inmiddels geknipt, het scherpe puntje geeft anders vervelende krassen op Fay haar melklijsten.
Ook zijn we begonnen met het (héél rustig) doen van oefeningen met de pups om de ontwikkeling van het zenuwstelsel te stimuleren (early neurological stimulation).
Verder heersen natuurlijk nog steeds de drie "R's" in huis: Rust, Reinheid en Regelmaat. Voor deze jonge en nog kwetsbare puppy’s van groot belang.
Het is prachtig om te merken hoe de aanstaande nieuwe baasjes meeleven en enthousiast zijn. Wij begrijpen heel goed dat ze allemaal staan te popelen om hun kleine hondje voor het eerst te ontmoeten!

Bekijk hier de video van week 1: