Freonskip
Australian Labradoodles

Wij zijn “út è skroeven!”
(in verrukking!)
Week 0 — 7 januari 2012

In de avond en nacht van 5 op 6 januari is Fay moeder geworden van 9 prachtige gezonde puppy’s.
Donderdag 5 januari was Fay al onrustig en lag ze geregeld in haar werpkist een nestje te maken — de ontsluitingsfase. Aan het begin van de avond begon ze te persen waarna om 21.10 de eerste pup geboren werd. Het bleek direct de grootste te zijn, een mooie dikke, donkerbruine reu van 340 gram.
Hierna ging het vlot en binnen vijf uren had Fay negen (!) schitterende puppy’s bij zich liggen.
Zat ze bij haar eerstgeborene nog verbaasd te kijken wat dat nu was, na de laatste was het haar al helemaal duidelijk en wijkt ze niet meer van hun zijde. Fay is een hele lieve, geduldige en zorgzame moeder. Ze verlaat alleen haar nestje voor een hele snelle boodschap en keert dan razendsnel weer terug naar haar kroost. Wat zijn we trots op haar!
De puppy’s zijn levendig en tevreden. We zien ze groeien!
Fay verzorgt ze uitstekend. Onze taak is vooral het controleren of alle puppy’s goed liggen en of ze goed groeien, en natuurlijk het zeer geregeld verwennen en voeden van Fay! Ze krijgt haar voeding van o.a. rijst met kip — slagroom met Griekse yoghurt in de werpkist voorgeschoteld. Zo hoeft zij zich nergens anders druk over te maken dan over haar kleintjes.
Hier in huis heerst rust en is het lekker warm. Het bezoek voor een "puppyslok" ("poppeslok" is fries voor kraamvisite) moet nog even wachten tot de hondjes over twee weken iets minder kwetsbaar zijn.
Gelukkig kan iedereen via Skype en mail ook mee genieten.

De website zullen we geregeld vernieuwen met de ontwikkelingen van de puppy’s en voorzien van foto’s en video’s.

Bekijk hier de video van week 0: