Freonskip
Australian Labradoodles

“Se binne goed te plak!”
(Ze zijn prima terecht gekomen!)
Week 8 en verder — Medio maart 2013

Het was dus alweer zover. De afgelopen week hebben we alle puppy’s mogen uitzwaaien.
Deze periode was behoorlijk intensief. Voor de nieuwe baasjes, voor de pups, voor Fay en voor ons!
De laatste week dat de puppy’s nog allemaal in ‘het nest’ waren zijn we druk bezig geweest met het verder socialiseren van de kleintjes. Lekker mee naar buiten waar ze heerlijk hebben gespeeld met mamma Fay, wennen aan het buiten zijn, indrukken opdoen. We hebben genóten! Fay vond het echt heerlijk om met haar kleintjes bezig te zijn. Knuffelen en spelen tegelijkertijd, en ondertussen opvoeden. Heel goed voor de puppy’s. Ook binnenshuis lieten we de pups steeds meer lekker los door de kamer lopen. Er viel van alles te ontdekken. Een schoen, een krant, Skip (die al die brutale puppy’s maar zo-zo bleef vinden), de televisie (hé daar beweegt wat…), een tas, speelgoed en alles wat er verder maar rond kan slingeren in een huishouden. Leuk èn opletten geblazen.
Maar wat schattig om die parmantige kleintjes de wereld te zien ontdekken. Eigenwijze kontjes die met hoog staartje aan komen lopen. En moest er een plas gedaan worden dan gingen ze naar hun vaste plek in hun puppyren. Zat het hekje toevallig dicht dan stonden ze daar voor te piepen: “laat me erin, ik moet nodig!”.
Genieten dus. Volop! En knuffelen… oh wat een zachte lieve knuffeltjes…
Ja, we missen ze. Echt.
Er zijn overigens ook een paar dingetjes die we totaal niet missen 😉.
Al die poepjes…!!! Een enorme mestproductie hadden deze elf. En natuurlijk steevast allemaal tegelijkertijd waardoor we moesten haasten met ruimen zodat ze er niet doorheen liepen met z’n allen.
En de hindernisbaan in onze keuken… over hekjes heen klauteren voor je in je keuken kunt komen is niet erg voor een korte periode, maar is toch lekker dat dat nu niet meer hoeft.
We kunnen nu ook weer in alle rust koken zonder extreem oplettend te zijn of er niet een pup voor of onder je voeten komt. Gelukkig is ons dat geen enkele keer overkomen, toch knap!
Elf hondjes zouden we uiteraard niet kunnen houden. En wat is het fijn om mensen blij te maken met een hondje! Het is helemaal oké dus.
Natuurlijk gingen niet alle elf tegelijkertijd naar hun nieuwe huis. Dat zou wel heel wreed zijn. Al met al verstreek er nagenoeg een week met het afscheid nemen van de puppy’s.
Op maandag vertrokken Skip en Sil. Woensdag mochten we Toos uitzwaaien. Donderdag waren Berber en Twiske aan de beurt om naar huis te gaan. Vrijdag was een rustdag- erg fijn voor de vrouw des huizes…- Zaterdag hadden we een erg heftig dagje, vier pupjes vertrokken naar hun thuis: Yaika, Benthe Puck, Max en Benco Puck hebben we uitgezwaaid. En tot slot hebben we op zondag afscheid genomen van Jeske en van Freek.
En telkens die emoties. Tjonge jonge, het was me wat…
Ook Fay was wel wat van slag, vooral halverwege miste ze echt een aantal. Zelfs de laatste twee puppy’s waren duidelijk anders in hun doen in het al behoorlijk lege nest. Gelukkig hoefden zij toen ook niet lang meer te wachten.
Wat ons nu heel erg helpt is het weten dat alle puppy’s dus “goed te plak” zijn, ze zijn stuk voor stuk prima op hun plek. Allemaal zijn ze al behoorlijk gewent. Alle puppy’s slapen al flink door in hun bench en zijn allen nagenoeg zindelijk op een enkel ‘ongelukje’ na. Alle lof voor hun nieuwe baasjes. Zij hebben hun pup met open armen ontvangen. Geven ze vertrouwen en liefde. Consequent, duidelijk en aandachtig. Ieder kan al binnen een paar dagen hun eigen kleintje ‘lezen’. Prachtig!
Rest ons een heel trots gevoel. Echt reuze-trots!
…Op Fay, die deze enorme klus met zoveel vanzelfsprekendheid volbracht.
Op Skip, Sil, Toos, Berber, Twiske, Yaika, Benthe Puck, Max, Benco Puck, Jeske en Freek. Elf schitterende, prachtige, lieve hondjes met een fantastisch fijn karakter, hondjes met een missie voor hun nieuwe baasjes. Zij gaan veel goeds brengen!
Ook zijn we trots op de eigenaren van de puppy’s, zij gaan allemaal heel goed met hun pup om. Heel waardevol!
En we zijn ook best wel een beetje trots op ons allemaal hier.
Op Jelte, Rixt en Eelke voor al hun hulp en ondersteuning. Uren van knuffel- en socialisatieplezier. En ook poepjes ruimen. Oppassen. Skip uitlaten. Website bijhouden. Aandacht inleveren. Ach, teveel om op te noemen. Super gedaan!
En wijzelf… wij kijken met veel genoegen terug op deze bijzonder mooie periode die ons leven verrijkt heeft.
De rollen zijn nu omgedraaid: nu zijn wìj degenen die wachten op foto’s en filmpjes van de pups met updates van alle ervaringen van en met de puppy’s.
En duurt het ons te lang, dan trekken wij zelf wel aan de bel!
De eerste foto’s in de nieuwe omgeving van de puppy’s zijn al binnen en kunnen jullie hieronder al gaan bekijken.
We wensen iedereen heel veel geluk en plezier met hun puppy en wensen de hondjes een lang, gezond en gelukkig leven toe!
Het gaat jullie goed.

Veel liefs,
Tjeerd en Saskia.

Bekijk hier de video’s van week 8: