Freonskip
Australian Labradoodles

Fotocollage van Australian Labradoodles

Puppy’s lichting 2013 zijn één jaar geweest!
Februari 2014

Aan de mijlpalen in je leven merk je dat je ouder wordt…
Zo genoten we nog van de kleine puppy-larfjes, vers in het nest van Fay. Nu hebben ze alle elf alweer hun eerste verjaardag gevierd!
Het is net als bij onze kinderen: zo zijn het nog maar peutertjes en leren ze zonder zijwieltjes fietsen en zo zijn ze volwassen, gaan misschien wel bijna op kamers en rijden met plezier in je autootje weg… 😋.
Fay’tje, we worden oude moedertjes schat! 😉. De levensfases vliegen voorbij!
Er was veel dit jaar wat onze aandacht vroeg waardoor een update nu pas ‘uit de pen komt’.
De puppy’s zijn inmiddels volgroeid en puberen nog eventjes lichtjes door. De basis in hun opvoeding is gelegd en dit is, naar wat wij vernomen hebben, allemaal prima gegaan.
Een aantal pups lijken sprekend op pappa CJ, en er zijn er ook een paar die gekloond lijken van Fay. Prachtig om te zien! De één wat enthousiaster dan de ander, de één meer lef dan de ander. Maar ieder een heel eigen persoonlijkheid en allemaal hartstikke lief!
De puppy’s hebben zich gevoegd in hun situaties. Ze zijn op hun plek. We zijn dolblij dat het zo goed gaat met alle elf, dat de honden gelukkig zijn en de baasjes met hun!
Geniet van de mooie foto’s en de liefdevolle teksten die ieder naar ons gestuurd heeft! Veel kijk en leesplezier.
We wensen Berber, Freek, Toos, Sil, Yaika, Max, Jeske, Twiske, Skip, Benco Puck, én Benthe Puck een lang, gezond en gelukkig leven toe!

Hartegroet van Freonskip & Co.


Berber:

Hallo lieve mama Fay, Skip en natuurlijk Saskia, Tjeerd en kinderen,

Hier een berichtje van mij uit Drachten. Na een hele leuke en onbezorgde eerste twee maandjes van mijn leven was het even wennen op mijn nieuwe adresje. Ik kon merken dat Karin, Bas, Lieke en Jort erg moesten wennen aan mijn dolle 5 minuten, mijn grote interesse voor alles wat beweegt en kan blaffen en/of praten, mijn huilen als ze me even alleen lieten, mijn grote snuffelneus, die zich echt in alle zaken steekt en mijn enorme behoefte om te spelen en te dollen, vooral met jong bezoek.
Maar al snel hielp ik ze maar een handje en heb ik mij al goed aangepast aan de omgeving. Ik mocht ook naar school met Karin en daar heb ik meer geleerd van dat vreemde mensengedrag. Ik heb nog wel mijn hondenstreken, want ik ben natuurlijk de clown van de buurt en dat imago kan ik niet zomaar over boord zetten. En als ik soortgenootjes zie dan moeten mijn nieuwe familieleden maar wat sneller lopen. Ik ben gewoon een stuiterballetje. Dat ben ik.
Spelen met Lieke en Jort wordt steeds leuker en mijn interesse in de gele oude tennisballen wordt alsmaar groter. Maar ja ik ben ook al bijna even groot als zij….wat is ze gegroeid hoor ik iedereen zeggen. Ik heb leren voetballen, leren spelen met mijn knuffel en ooooh ja… leren zwemmen, haha. Ik vond het eerst maar niets… water. Maar toen ik dat andere kleine hondje het water in zag gaan achter zijn plastic prooi aan, kon ik mij natuurlijk niet laten kennen. Bas kennende zal hij wel een leuk plaatje meesturen (die beloert me telkens door zo’n lang apparaat dat klikt; ik probeer wel het beeld uit te springen, maar hij klikt zo vaak, dat het niet anders kan dat ik gesnapt ben). Ze hadden het over Ruud Gullit en Bob Marley. Het zal wel, maar ik had de lachers weer op mijn hand.
Nou, eigenlijk gaat het dus heel goed met mij en heb ik het idee, dat ze mij nooit meer kwijt willen. Ik hoor ook telkens: lieve knuffelbeer en krijg dan een aai naar aai. Geen idee, waar het goed voor is, maar ik denk dat ze me wel leuk vinden. Dat voelt ook wel lekker dus ik laat het maar gebeuren. Ik ga weer lekker slapen. Deze keer ergens midden in de kamer.

Liefs en een dikke lik van Berber


Freek:

Het is al weer een jaar geleden dat Freek is geboren.
We voelen nog de golf die door ons heen ging toen we Freek voor het eerst vast hadden, een golf die vooral Annika al snel trof. En na vier maanden samen is hij vriend, maatje, knuffelbeer, opvoeder en clown. Freek heeft voor elk van ons een eigen manier van omgang, precies passend bij onze kinderen en bij ons. Dat vinden we heel bijzonder.
Verder hebben met succes de puppy cursus afgerond en zijn we goed op weg met de jonge honden training. Dit doen Onno en Thijs samen onder het PAWS-programma.
Thijs heeft een spreekbeurt gehouden over de Labradoodle en hoe deze hond kan helpen bij autisme. Ook heeft hij uitgebreid vertelt over kalmerende signalen. Hij had een 9,5!
Lars en Nout zijn vooral vriend en speel kameraad. Freek vind dat geweldig.
In de buurt is de stoere en mooie Freek beroemd en berucht en duren de wandelingen vaak lang door alle aandacht. Gelukkig is de buitenlucht gezond zullen we maar zeggen 😄.

Groetjes van de Willemse-Family, en een stevige poot van Freek!


Toos:

Hoi Saskia,

Bij ons gaat alles z'n gangetje en met Toos gaat het geweldig. Het is een heerlijke huisgenoot!
Zij is zo lief en ook waaks, dat is prachtig.

Veel liefs, Nico, Anja en Toos.


Sil:

Met ons gaat het prima, het is een tijdje geleden dat we contact hebben gehad. Met Sil gaat het super hij is zo lief en rustig heerlijk. Natuurlijk heeft hij ook zijn streken, bij mij iets meer dan bij Wiebren, want dat is zijn baas! We gaan nog steeds naar cursus, nu is het overgegaan in behendigheid en hij vind het geweldig. Gesloopt komt hij er vandaan.
In de herfstvakantie zijn we een week met hem naar Terschelling geweest, daar had hij de tijd van zijn leven! We hadden hem in een fietskar met ons mee, dat hadden we in de zomer al eens een dag geoefend. Eerst wat piepen, en dan gaat het wel weer. Hij gaat alleen nog niet zitten of liggen in de kar. We kwamen daar ook nog zijn broer Skip tegen, wat lijken ze op elkaar!


Yaika:

Met Yaika gaat het prima. Wij genieten met z'n allen enorm van haar en zij heeft het met ons ook prima naar de zin (geloof ik).
Het eten heeft ons in het begin wel hoofdbrekens gekost. Van alles geprobeerd, andere (meerdere soorten) brokjes met en zonder kwark, vers vlees enz. Leek telkens even goed aan te slaan, maar na een korte periode liet ze haar eten dan toch weer staan.
Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij de vleesvoeding van Renske en dat combineren we met Royal Canin. Ze is een vrolijke hond die altijd in is voor een spelletje en wat aandacht, zeker een allemansvriendje.
Ze is bij ons bijna nooit alleen thuis. Gelukkig maar, want dat vindt ze ook helemaal niet leuk, ligt dan voor het raam in de hal te wachten tot er weer iemand komt.
Ze kan zich gelukkig ook heel goed zelf vermaken met wat speeltjes en kauwmateriaal. Erg fijn, ze heeft dan ook niets in huis kapotgemaakt.
Lange (bos)wandelingen in het weekend zijn geweldig. Zeker nadat Gooitzen Yaika had geleerd om een tennisballetje uit het water te halen. Vervolgens worden de ballen met grote regelmaat in de sloot gedeponeerd en als ze vervolgens wegdrijven, mogen wij ze er weer voor haar uitvissen.
Erg slim is ze zeker. Nadat ze een paar keer had meegemaakt dat wij dat m.b.v. een tak deden, kwam ze zelf al met een tak aanlopen en bracht deze bij Gooitzen. Ze mag dus graag spetteren bij de waterkant en in de plassen, maar ze zwemt (nog) niet.
Yaika heeft het mediumformaat en een fleecevacht. Haar vacht is heel gemakkelijk te onderhouden, maar ze verhaart (nu nog) wel. Verder heeft ze ook niet heel dik behaarde pootjes.
Als er nog meerdere eigenaren zijn die het leuk vinden om eens bij elkaar te komen of gezamenlijk ergens te gaan wandelen, dan houden wij ons aanbevolen.

Joke en familie en een pootje van Yaika.


Max:

Het gaat goed met Max, ook op de puppy cursus. In het begin bestond voor Max alleen zijn bench. Daarna kwamen de woonkamer en de tuin erbij. We lieten Max aan de lijn in de tuin uit, de wereld voor Max werd steeds groter en nu loopt hij los in het park en speelt veel met andere honden. Het autorijden gaat heel goed, in de fietskar was het wel wennen in het begin maar gelukkig vindt hij die fietsritjes ook steeds leuker. We vinden alleen dat Max buiten in het park nog wat beter moet leren luisteren!
Wij hebben een prima vakantie in de Dolomieten beleefd met Max. Behoudens een slechte nacht, omdat Max op een kleine camping ergens een zakje rattengif had gevonden, is het allemaal prima gegaan. De bergen vindt Max te dol voor woorden. Omdat het onbekend terrein is blijft hij vanzelf wel goed bij ons in de buurt. Runderen en paarden in het wild vindt Max eng, vooral als ze hem ook nog eens geduldig aankijken.
En wat echt het einde is… ijs in de bergen! Niet van weg te slaan!


Jeske:

Even een berichtje over Jeske, hele familie en de dierenarts zijn verliefd op haar, ze slaapt de hele nacht in de bench, autorijden gaat heel goed, ze geeft het poepen aan, plassen is wat moeilijker, maar lukt ook al heel vaak. Is nu heerlijk in de kamer aan het spelen, eten gaat prima, ze weegt nu 5kg en……ze gaat zowel buiten als binnen op commando zitten, we oefenen nu het gaan liggen, verder is ze op het trein en busstation, schoolplein en in een lift geweest, andere honden zijn ook interessant en ze kan ook een tijdje alleen zijn, met een pootje scrollen op een tablet is ook leuk (actie jongste zoon). We hebben het druk met z'n tweeën, maar genieten enorm van elkaar. Het gaat ons goed! (maart 2013)

We hebben samen een fijn jaar achter de rug. Jeske is een vrolijk en vriendelijke hond. Ze is dol op spelen met andere honden en is heel lief voor kinderen. In huis is ze voorbeeldig en loopt me de hele dag achterna, buiten is ze nog wat wild, maar ja… er is ook zoveel te beleven en te zien, kortom we genieten enorm van elkaar. (januari 2014)


Twiske:

Twiske is sinds maart 2013 een vast lid van ons gezin en al direct zijn we enorm gehecht aan haar geraakt. Ze is al aardig gegroeid, haar schofthoogte is 45 centimeter.
Twiske is een lieve, speelse, enthousiaste en leergierige hond. Ze leert enorm snel: zit, af, poot, blijf, volg, peng (neervallen alsof er een pistool is afgegaan) en zoek. Voor een lekker hapje zoals rijstwafel, komkommer, fruit en natuurlijk hondenkoekjes doet ze alles.
Al snel hebben we de eerste puppycursus gedaan en deze vervolgd.
Twiske is ook echt een knuffelbeest. Met een grote voorliefde voor het verstoppen van botten en onze sokken (!) overal in de tuin. Daarbij houdt ze van luieren, maar ook van lekker bewegen.
We lopen vaak met haar over een losloop pad waar ze lekker vrij kan rennen. Zwemmen vindt ze nog heel spannend, ook al durft ze wel met haar pootjes in het water.
Twiske is een trouwe hond, een echte metgezel die we voor geen goud willen missen.


Skip:

Eindelijk een bericht van onze kant, hier alles goed, ook met Skip, is een pracht hond in alle opzichten, kan niet anders zeggen.


Benco Puck:

Ik kom er net achter dat we vooral foto’s hebben van Puck als ze net uit de zee komt of door een mooie plas water is gelopen en gesprongen. Puck houdt van lekker raar doen in water. Ze is een gezellig en lief gezinslid. We genieten enorm van haar. Ze is goed gegroeid, intelligent en heel erg enthousiast.
We trekken enorm veel aandacht met haar, omdat ze er zo lief en knuffelig uit ziet. In de buurt zijn een aantal Turkse meisjes die haar al hebben gebombardeerd tot de officiële buurthond.
Op een gegeven moment liet een vriendin Puck uit. Een man hield haar aan: "die hond ken ik, maar daar hoor jij niet bij."
Kortom Puck wordt goed in de gaten gehouden 😄. Ze heeft ook een grote vriend, Iggy, een hele lieve goedaardige American Staffordshire Terriër. Puck likt altijd de oren van Iggy en springt graag om hem heen.
Pucks vacht is in wat lichter geworden. Er zitten allemaal verschillende tinten blond in met een rossige gloed. Haar snoet is wat licht blond.
Elke ochtend worden we weer begroet door dat lieve koppie en dan dat maakt je dag al gelijk goed.


Benthe Puck:

Puck is een geweldig beest. Ze is heel aanhalig, vindt iedereen gezellig en leuk. Mensen, andere honden…

We wandelen veel met haar in het bos.
Toen ze nog jonger was rende ze werkelijk op iedere hond af om er bovenop te springen. Nu krijgt ze steeds meer door dat niet iedere hond net zo enthousiast is als zij en wordt ze wat voorzichtiger in haar toenaderingspogingen. Maar zodra ze door krijgt dat de andere hond het wel oké vindt of nog beter ook heel veel zin heeft in spelen, dan krijgt ze er niet gauw genoeg van. In de buurt woont nog een labradoodle en het is heel leuk om hen samen te zien spelen. Dan zie je ook dat haar spelgedrag ook echt bij het ras hoort. Bovenop elkaar springen, naar elkaar happen, achter elkaar aanrennen… Ook labradors hebben duidelijk overeenkomsten, of waterhonden…

De kinderen zijn dol op haar en omgekeerd. Puck is heel knuffelig, wil altijd spelen en is altijd enthousiast. Ook heel fijn met middelbare school kinderen…er is altijd een levend wezen thuis. Eentje die altijd heel blij is en je kwispelend op wacht!
Over het algemeen luistert ze goed. Soms is ze wat puberaler en doet ze alsof ze je niet hoort. Vooral als er iets anders interessants is, bijvoorbeeld paarden in een weiland… tegenwoordig lijn ik haar maar aan als we er weer langs lopen. We hebben met haar 3 hondencursussen gedaan. Puppy, basis en vervolg. Heel leerzaam! Gebaseerd op de klikker-methode en kalmerende signalen.
De vachtverzorging ontkomt me nogal eens…Puck houdt niet van borstelen, wordt dan heel druk en daardoor is de verleiding groot om het maar over te slaan…met klitten als gevolg. Daar was onlangs de trimschaar wel bij nodig!

Afgelopen zomervakantie is ze mee geweest naar Schotland. Heel gezellig. De boot was spannend, omdat ze niet bij ons mocht blijven, maar in een bench moet met andere honden…
Wat heel fijn is, is dat ze nu steeds langere wandelingen mag maken. We hoeven niet meer maanden te tellen, maar ze kan gewoon een uur achter elkaar mee, zonder risico op gewrichtsklachten.
Nouja, wat kan ik je nog meer vertellen… misschien dat we ontzettend aan haar gehecht zijn en dat ze echt een gezinslid is geworden!

Wij zijn in ieder geval heel blij met de komst van Puck en willen jullie dan ook nog maar weer eens een keer heel erg bedanken voor de goede zorgen en aandacht die zij (en wij) van jullie hebben gehad in de periode voor en 8 weken na de geboorte!!!