Freonskip
Australian Labradoodles

Onweerstaanbaar verleidelijk!
Week 1 — 21 februari 2017

Daar liggen ze dan: acht overheerlijke glanzende chocotoffee-puppy’s. Ze zijn werkelijk onweerstaanbaar verleidelijk. Vreselijk saai zou je denken. Ze liggen daar maar eenvoudig ‘te zijn’. Tevreden en ontspannen. Drinken, slapen, drinken, slapen, drinken, slapen… Een continu proces. En mama Fay staat op stand-by. Zij zorgt en waakt, en zorgt en waakt. Ligt als een zeug op haar rug zodat haar pupjes goed bij de tepels kunnen. De kleintjes hebben soms zelfs even een ‘kontje’ nodig om de bovenste te kunnen bereiken 😉.

Saai? Nee in tegendeel. Hier raak je niet op uitgekeken. Nooit. Deze kleine hondjes, volop in ontwikkeling. Met oooh die kleine oortjes… en oooh die snuitjes, dat vachtje, die staartjes, de pootjes… Ik voel me een bevoorrecht mens! Steek m’n neus geregeld in het nest en snuif de geur van puppy’s, zalig. Aai de zachte lijfjes. Ze reageren op mijn hand, denken dat er wat te halen valt. Als kraamverzorgster help ik mee aan te leggen en zorg ik dat iedere pup evenredig gevoed wordt. Daarom staat mijn hand gelijk aan het krijgen van moedermelk.

Ach de eerste week zit er alweer op. De nachten lengen alweer. Pupjes krijgen zo langzamerhand een ritme te pakken. Fay scharrelt alweer lichtvoetig door de tuin, lijkt soms te huppelen. Ze voelt zich helemaal tevreden. Verlost van haar dikke buik. We zien haar genieten van haar kroost. Zorgzaam, beschermend en heel liefdevol. Wij genieten met haar mee. We verwonderen ons opnieuw. En Skip kijkt nieuwsgierig mee, vindt het tegelijkertijd ook wel spannend dat kleine grut. Deze ontwikkeling van jong leven. Een belofte van de lente, een nieuw begin. Een piepklein kameraadje in wording, voor alle nieuwe eigenaren. Er wordt zó naar ze uitgekeken! Freonskip is Bliidskip. Vriendschap is Blijdschap.

Ze zijn nog blind en doof nu. Doen alles nog met hun neus. Een enorme kracht in hun lijfjes, sterke en snelle pootjes. De wil om te leven, het is een oerkracht. Racen naar moeders borst. Razendsnel inmiddels, soms zelfs al een buikje van de vloer. Gelukkig is er weinig strijd nodig, er is immers genoeg voor iedereen.

Is er dan geen enkel nadeeltje te vinden? Ja. Toch wel. Ééntje.
Fay. Stinkt uit haar bek 😉. Een weeïge pislucht na een poetsbeurt van haar pupjes. Sorry meis, je kunt er niets aan doen! Het is Helder. Je pupjes zijn proper.

Werkelijk onweerstaanbaar verleidelijk. Deze acht overheerlijke glanzende chocotoffee-puppy’s

Bekijk hier de video’s van week 1: