Freonskip
Australian Labradoodles

Ze - Zijn - Tè - Schattig!
Week 3 & 4 — 24 februari 2015

Hoeveel woorden kunnen we gebruiken om de schattigheid van deze pups te omschrijven. Zoals onze jeugd omschrijft: Ze Zijn Tè Schattig…
Sterker nog, we betwijfelen met z’n allen of er wel íets schatteriger bestaat dan dit kleine grut!
Iedere vrijdag namiddag komt er een verbaasde kreet uit de mond van dochter Rixt, die de pups weer een volledige midweek heeft moeten missen ten gevolge van haar studie. Vol ongeloof en verwondering over het feit dat de puppy’s zo enorm gegroeid zijn in vijf dagen.
Het is ook bijna niet te bevatten hoe snel het gaat. Eigenlijk zet de snelheid waarmee deze ontwikkeling gaat het hele leven in perspectief… …wat is tijd??
Tja, voer voor filosofen en onze spirituele medemensen.
Wij plaatsen hier nog maar weer even stevig onze voeten op de Friese aarde. Wetende dat er nu zo mogelijk een nóg drukkere periode aankomt. Werk aan de winkel, ‘niet lullen maar poetsen’!

Elf echte hondjes inmiddels. Ze zijn wat vaker wakker. Ze beginnen lekker te spelen en hun sociale vaardigheden te oefenen. Met de pootjes tegen elkaar of een balletje of knuffel slaan, stoeien, rond elkaars bekkies slikken en happen, een grommetje of grauwtje, blafjes en piepjes, en met een vrolijk en uitdagend staartje omhoog op weg naar avontuur. Bij het zien van Fay gaan de pups kwispelen en het is geweldig om te zien dat ze dat ook bij ons gaan doen. Ja, we genieten nog steeds!
Soms is het even spits. Dan worden ze met z’n allen wakker, meestal is er eentje die de boel aansteekt, en vervolgens gaat de hele meute eerst synchroon poepen en plassen. Sinds we deze week begonnen zijn met het bijvoeren van de puppypap mogen wij de ontlasting ruimen. Dit is een kwestie van er vlot bij zijn en bijhouden, omdat anders alles en iedereen er onder zit — en dat wil je niet 😉! De toiletrol is hierbij van onmisbaar belang. De lekkere puppylucht is op dat moment helaas ver te zoeken.

Daarna is het speelkwartier en willen ze de maagjes graag weer gevuld. Elf puppy’s kunnen behoorlijk wat decibellen produceren… Een weldaad als ze zich allen na de voeding weer tevreden neervlijen.
We geven nu twee maal op een dag de puppypap. Geweekte puppybrokjes met volle kwark. Na een klein gewenningsmomentje zit inmiddels iedere pup er heerlijk van de smikkelen. En nadien zijn ze nog even zoet met het schoonpoetsen van elkaar. Als toetje en de voedingen tussendoor is er nog moeders borst. Een heerlijk relaxed tafereel. De puppypap bouwen we de komende tijd verder op, zodat Fay ontzien wordt en zij slechts nog een heerlijk slokje tussen door kan geven.
De eerste melktandjes zijn voelbaar. Nu nog niet heel ernstig als er lekker op een vinger geknaagd wordt maar over een heel klein poosje zal dat toch wat minder prettig gaan voelen. Voor de pups zelf zal dat ook merkbaar worden, ze zullen hierdoor van elkaar leren wat de zogenaamde zachte beet is. Geweldig, zoveel broertjes en zusjes waarop je het leven kunt oefenen.

Ons elftal is nu begonnen aan hele belangrijke fase in hun leven: de eerste socialisatiefase. Gedurende deze periode moeten ze aan heel veel nieuwe dingen wennen. De diverse prikkels zullen we nu rustig gaan toevoegen en opbouwen.
Een prachtige taak voor ons zodat de pups stabiel en relaxed hun leven in gaan.
We hebben inmiddels al veel bezoek mogen ontvangen. Daardoor leren de pups allerlei verschillende mensen kennen, in diverse kleuren, geuren en formaten. Jong en oud, met en zonder bril of baard, blond, bruin, rood, zwart of grijs. Met of zonder pet of muts. De pups worden er niet anders van.
Ook worden ze zo nu en dan op de arm mee genomen door de kamer, of nemen een klein kijkje bij de achterdeur om de buitenlucht te kunnen ruiken. En heel soms zitten ze zelfs op de arm bij het doen van een spel (bijvoorbeeld Catan) met de bijbehorende discussies 😉.
Deze periode benutten we volop om de elf fantastische lieverds te knuffelen en aaien en zachtjes te masseren. Een absolute win-win situatie. Immers de pup leert hiervan zijn eigen ik-zijn te ontdekken en het zelfbeeld te verhogen, en wij krijgen nooit genoeg van het genieten van de heerlijke, lieve, zachte puppylijfjes!

Geniet met ons mee door middel van de prachtige foto’s, die mede gemaakt zijn door enkele nieuwe eigenaren van de puppy’s. Dank jullie wel voor de bijdrage!

Bekijk hier de video’s van week 3 & 4: